Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

IN MEMORIAM


Rexy eli Oppes Ottokar oli minun ensimmäinen oma koirani. Hän syntyi 4.4.1994 ja tuli meille sopivaksi kesälomalla heinäkuussa 1994. Rexy sai nimensä sulkapalloilija Rexy Mainakyn mukaan joka saman kevään miesten joukkue MM-turnauksessa (Thomas Cup) löylytti Murrea ja hänen pariaan Tony Tuomista nelinpelissä. Rexy oli erittäin itsetietoinen herra, hänen kanssaan kävin joka päivä keskustelua siitä kumpi meistä määrää kaapin paikkaa. Vielä 16 vuoden iässä, kun sekä kuulo että näköaisti olivat kadoksissa, hän mielestään tiesi minua paremmin miten asiat hoidetaan.
 
Minä halusin harrastaa Rexyn kanssa jotain ja päätin kokeilla tottelevaisuuskoulutusta. Pari vuotta kävimme yhdessä Koneen kentällä Munkkiniemessä Toko-harjoitteluissa ja pääsimme jopa Mölli-tokoa kokeilemaan. Rexy oppi kyllä kaiken, jopa teki sen, mutta erittäin hitaasti ja ei-innostuneesti joten pisteitä ei kummemmin herunut. Vika oli siinä että palkinnoksi annettu nami ei Rexyä nuoruudessa innostanut, eikä myöskään mahdollista mukaan otettua lelua, joten pikku hiljaa lopetimme tokoilun. Rexyn vanhettua ja ruoan alkaessa enemmän ja enemmän kiinnostamaan kokeilin lasten iloksi meidän vanhoja temppuja ja olihan ne siellä muistissa vielä tallella! Nyt sitä innokkuutta ja nopeutta kyllä löytyi kun motivaatio oli kohdallaan!
 
Rexyllä oli valtava määrä turkkia, myös hieman pehmeä laadultaan ja kasvattaja-Oppeksen sitkeistä yrityksistä huolimatta siitä ei koskaan kehittynyt hyvää ja karkeaa, joten Rexyn yksi esiintyminen näyttelykehissä ensimmäisen palkinnon kera jäi meidän ainokaiseksi. Oli vaikeaa yrittää ennakoida, milloin karva on sellaisessa kunnossa, että voisi mennä näyttelyihin. Rexy koki trimmauksen erittäin epämiellyttäväksi ja aloin lopulta itse ajamaan sen koneella, koiralle mukavampi tietysti mutta turkille täystuho!
 
Rexy eli mullistavaa elämää. Hän aloitti olemalla nuoren Helsinkiläisen pariskunnan ensimmäinen lapsi. Pikku hiljaa näitä muita lapsia, sekä kaksi- että neljäjalkaisia tuli lisää ja lisää, muutettiin maalle Suvisaaristoon omakotitaloon ja sitten vielä tuli kasvatustoiminta mukaan kuvaan ja aina välillä talo oli täynnä pieniä pentuja tai vieraita koiria sekoittamassa hänen päivärytmiään.
 
Vanha herra oli 16 vuotta mukanamme, iloisesti häntää heiluttaen, mahdollista ruokaa odotellen. Pitkät lenkit ei häntä moneen vuoteen enää kiinnnostanut, hän teki omat päivittäiset kierroksensa naapurien talojen ympärille mikäli keli oli hänen mielestään sopiva, muuten hän kuorsasi sikeästi mahdollisimman lämpimässä paikassa. Viimeisenä talvena myös lenkit lyhenivät olennaisesti ja hän kulki yhdestä ulko-ovesta toiselle pyrkien mahdollisimman nopeasti sisään.
 
Rexy peri värinsä äidiltään Oonalta (Oppes Tauperle). Vähän pystyin silloin 1994 arvaamaan että Oonan omistajasta Kaisa Tapolasta tulisi minun erittäin hyvä ystäväni, neuvonantajani, yhteistyökumppanini ja näitten kotisivujen äiti! Niin pieni ja ihmeellinen tämä meidän maailmamme on :)    
Rexy nukkui pois keskiviikkona 5.5.2010 kotonaan. Hän ei koskaan joutunut kärsimään, ruokahalu pysyi hyvänä loppuun asti, ainoastaan liikkuminen tuotti hankaluuksia kuulon ja näön puuttuessa. Hän lepää nyt pihallamme suuren tammen alla.

IN MEMORIAM

Zoomin Ivrig, "Ivrig"

C.I.B. FIN SE EE LV LT BALT MVA EEV-05 FIN KVA-M Wojtek´s Cupido -

C.I.B. FIN SE EE LV LT BALT MVA LVV-05 FIN SE KVA-L FIN KVA-M Zoomin Delirium

3.2.2006 - 11.3.2010

Suureksi järkytykseni Ivrig halvaantui ja kuoli torstaina 11.3.2010. Suuri on suru sekä meidän että varsinkin Borgin perheessä. Ivrig oli valloittava persoona johon kaikki siihen tutustuneet rakastuivat. Lepää rauhassa suloinen, rakas Ivrig.

To my enourmous sadness, Ivrig died on thursday march 11, 2010. She was a lovely dog with att happy, charming nature whom everyone who met her fell in love with. She will be deeply missed by both my and Ivrig´s own family. Rest in peace, my beauty.

Ivrigin molemmat vanhemmat kuuluvat mielestäni mäyräkoirien ehdottomaan kärkeen sekä kauneus - että varsinkin luonnepuolella. Sekä Valtra että Monster ovat minulle rakkaita ja tuttuja koiria ja kun kuulin Kaisan (Kaisa Tapola, kennel Zoomin) suunnitelmista heidän yhteisestä pentueesta, päätös oli heti selvä -ottaisin siitä narttukoiran itselleni. Koiramäärä kotona oli jo ne kolme, jotka Murre on maksimimääräksi laittanut, joten Ivrig sijoitettiin Johanna Borgin ja hänen perheensä luo Kauniaisiin. Ivrig on kiltti ja erinomaisen luonteen omaava koira. Hän on kunnostautunut luolakokeissa neljä kertaa, tuloksina D 32, C 36, B 40 ja C 36 ja näyttelyistä saaliina on muutama Erinomainen. Ivrig on Clearing I-pentueen emä.

Ivrig´s both parents Monster and Valtra belong to my absolut favourites in the dachshund society and when I heard that Kaisa Tapola, kennel Zoomin where planning a litter with them I decided to get myself a bitch if possible. Since we had at home the three dogs we keep as a maximum Johanna Borg and her family from Kauniainen became co-owners of Ivrig. Ivrig is a beutiful dog with a very nice temper. She has been to four cavehunting-trials, with the results D 32, C 36, B 40 and C 36 and has received a few excellent results at the shows. Ivrig is the mother of the Clearing I-litter.


Webmaster: Kaisa Tapola
©2020 Kennel Clearing - suntuubi.com