Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 
 
 
Kesällä 1998, Tessan ollessa vajaa yksi vuotias ja meidän omakotitalo rakennusvaiheessa, Bobby eli Oppes Delacroix muutti meille. Murre nimesi hänet jääkiekkoilija-legenda Bobby Orrin mukaan. Hän ei ensimmäisen vuoden aikana tehnyt suurta numeroa itsestään, seurasi meidän muitten mukana ja sai välillä kokea Rexyn raivoa, hyvin aina pärjäten ja vanhempaa väistäen. Muutto maalle ennen joulua oli Bobbylle helpotus, hän ei paljon kaupungista välittänyt. Kesällä 1999 syntyi Andreas ja vasta juuri ennen joulua pääsin käymään Oppeksen luona näyttämässä miltä koirani näytti. Siitä vasta elämäni rumba alkoi!
 
Oppes innostui näkemästään niin että ennen kuin tajusinkaan kevät oli buukattu näyttelyjä täyteen. Näyttelymenestyksen myötä tuli kasvattajalta myös toive että Bobby vietäisiin riista-kokeisiin ja näin me lähdimme Nummisiin Reijo Pyyppösen luo harjoituksiin. Niissä Bobby osoitti sellaista luonnonlahjakkuutta että turhaan me harjoiteltiin, molemmat D-B asteen kokeet hän selvitti kokeen parhaana koirana, tuloksina B43 keskeytyksellä ja B44 keskeytyksellä.
 
Toukokuussa 2000 hän saavutti myös Suomen Muotovalion arvon.
 
Syksyllä 2000 jatkettiin A-kokeeseen harjoittelua, hiekan kaivuu tuntui vähän ihmetyttävän Bobbya aluksi, mutta kun hänelle selvisi että kettu on kasan toisella puolelle asia ratkaistiin. Bobby sai ensimmäisestä A-kokeestaan täydet A50 pisteet keskeytyksellä ollen jälleen kokeen paras! Bobby ei ehtinyt olla luolassa täydet 20 minuuttia edes kaikki kolmet kokeet yhteenlaskettuna!
 
Bobby jalostustarkastettiin 2002 toukokuussa tuloksella 296,15 pistettä (300 pistettä max.) ja luonnetestiin vein hänet 19.10.2002 tuloksena 221 pistettä (300 pistettä max.). Selkä kuvattiin liian myöhäisessä iässä ollakseen virallinen 17.4.2004, tuloksena K2 ja yksi ylimääräinen lannenikama. Silmät on tarkastettu vuosina 2000, 2002, 2004, 2006 ja 2009 ja todettu joka kerta terveiksi. Bobby sai SML:n Pronssinen Käyttöjalostuspalkinto vuonna 2004 ja vuonna 2009 oli Hopeisen Käyttöjalostuspalkinnon vuoro!
 
Bobbyn ensimmäinen pentue syntyi Oppes-kenneliin (H-pentue) heinäkuussa 2000 ja tammikuussa 2001 vuorossa oli Zoomin D-pentue.
 
Tämän jälkeen Bobbyn jälkeläisiä löytyy seuraavista kenneleistä: 
Seidemann´s I-pentue, Börjebergs F-pentue, Humisevan Harjun R-pentue, Stenstallets R-pentue, Josefan L-pentue, Track-Action Ö-pentue, Clearing D-pentue ja Freunds A-pentue.
 
 
 

BIS - Jälkeläisryhmä 9.5.2002, Kauniainen UMK:n erikoisnäyttely
Oppes Delacroix, Zoomin Diogenes, Zoomin Delirium, Oppes Hecuba ja Oppes Hatsepsut

Bobby on tänään erinomaisessa kunnossa oleva kohta 11-vuotias itsenäinen veteraaniherrasmies. Hän käyttäytyy (melkein) aina omalla arvokkaalla, hillityllä tavalla, turhia tunnepurkauksia välttäen. Hän ei syliä kaipaa, ainoa heikko hetki on aamulla maten ja hussen sängyssä. Silloin jopa Bobby saattaa mielistellä ja jakaa aulaasti pieniä pusuja. Hän pitää pihapiiriä ja kesäloma-saaremme vapaana mm hiiristä, käärmeistä ja minkeistä. Bobbyn kovin työ on toimia tyttärensä Maggien ja hoitoon tulevien kennelin kasvattien opettajana ja esikuvana olemiseen.

 

♥ ♥ ♥  KAIKKEIN KAUNEIN JA ROHKEIN BOBBY NUKKUI POIS 19.7.2012 ♥ ♥ ♥

Hän lepää saman vanhan tammen juurella jossa Rexy on, maten hienot pojat ♥♥♥

Bobby Kaisa Tapolan esittämänä HSMK:n näyttelyssä Tuomarinkylässä 30.8.2008

Tulos:  ROP - Veteraani, BIS 2 - Veteraani ja VSP

 


Webmaster: Kaisa Tapola
©2020 Kennel Clearing - suntuubi.com